3D Frezen

3D Frezen

Snel 3D programmeren

Met CAMWorks 3D frezen heeft u een zeer sterke tool in handen om op een snelle en eenvoudige manier de meest complexe producten te frezen. Hiervoor wordt direct de in SolidWorks gemodelleerde part gebruikt of een geïmporteerd part zoals o.a. Parasolid, IGES, ACIS en Step. Het programmeren kan nog worden versneld door gebruik te maken van de Technologie Database waar veel voorkomende bewerkingen kunnen worden voor geprogrammeerd. CAMWorks is het enigste 3D CAM systeem die volledig associatief is, dus als de SolidWorks part wordt gewijzigd dan worden ook de gereedschapsbanen gewijzigd zonder dat de SolidWorks omgeving wordt verlaten.

Diverse strategieën

Voor het ruw voorfrezen van een product kan gebruik worden gemaakt van zig-zag of continu mee- of tegenlopend frezen met automatische snede opdeling. Door middel van een Z niveau tabel kan manueel nog een niveau worden toegevoegd.
Voor het nafrezen zijn er diverse strategieën beschikbaar o.a.; continu Z niveau, spiraal patroon, radiaal patroon, parallel patroon en 3D offset. Hierbij kan er gekozen worden om een vaste afstand tussen de gereedschapsbanen of een schelphoogte te gebruiken voor de ruwheid. Verder zijn er diverse mogelijkheden om het restmateriaal te frezen.
Met de ingebouwde simulator kunnen de gereedschapsbanen worden gecontroleerd en aan de hand van de toleranties of er nog restmateriaal aanwezig is.

Ed van Leeuwen is als CADCAM-
specialist sinds 1988 werkzaam
in de plaatbewerkingsindustrie.

icon-phone+31 30 2714217
+31 6 54917374

icon-mailinfo@leeuwencam.nl

icon-linkedinvanleeuwencadcamsystems

icon-adressBiltstraat 174
3572 BP Utrecht