+3130 2714217

Metalix CNCKad

Geavanceerde CAD/CAM voor de plaatbewerking. Geïntegreerde oplossing voor snijden, ponsen en buigen.

Kantpers

MBend is een applicatie voor het offline programmeren en simuleren van CNC-afkantpersen in samenhang met de plaatuitslag.

MBend maakt offline berekening van gereedschapsinstellingen en buigvolgorden mogelijk, met dynamische 3D-simulatie om botsingen van het onderdeel met machine en gereedschappen te voorkomen. Indien nodig kunnen alle geautomatiseerde processen handmatig worden uitgevoerd, waardoor u volledige controle houdt over het hele proces, van het uitvouwen tot het simuleren en buigen van uw onderdelen.

SolutionMBend verbetert uw productiviteit, versnelt de ontwerp-tot-productietijd met geautomatiseerde functies, minimaliseert de uitvaltijd van de machine dankzij offline programmering en vermindert de verspilling van voorraad dankzij botsvrije buigsequenties.

MBend genereert de NC-codes voor het kanten (buigen) van het onderdeel.

hydraulische afkantpers of buigmachine voor vlak plaatwerk.

Als je groepen onderdelen hebt om voor te bereiden op productie, voer ze dan in de MBend-automatisering in en leun achterover.

MBend doorloopt uw onderdelen en verwerkt ze volgens de door u ingestelde strategie. Als onderdelen tijdens de eerste run falen, worden back-upstrategieën gestart. MBend maakt rapporten en NC-programma’s voor alle onderdelen in de batch.

MBend biedt ondersteuning voor uw tandemafkantpersen, waarbij rekening wordt gehouden met alle beschikbare vingers voor het meten van uw onderdelen.

Of uw machine nu twee, drie, vier of meer vingers heeft, MBend simuleert en genereert NC voor uw onderdelen. MBend maakt automatische en handmatige bediening van vingerpositionering mogelijk en ondersteunt ook delta-X-configuraties voor meerdere vingers.

Soms kunnen je bochten niet met een enkele slag worden gemaakt omdat het onderdeel botst met de tafel, de dobbelsteen of zelfs de balk. Voor dergelijke gevallen biedt MBend u automatisch en handmatig splitsen – gedeeltelijk buigen en later sluiten tot de uiteindelijke hoek.
Op de foto veroorzaakt bocht 6 (cyaan omcirkeld) naar 90° een botsing met de bovenste klem.

Door buiging 6 in twee slagen te splitsen, kun je botsingsvrij buigen, aanvankelijk alleen met een gedeeltelijke buiging zoals je op de afbeelding kunt zien, en de buiging tot 90 ° afronden met nog een slag, later in de reeks.

Onderdelen met zes tot acht bochten kunnen zonder al te veel moeite worden gesequenced.
Onderdelen met 12 of 16 bochten zijn veel moeilijker. Meer dan twintig bochten vormen een reëel probleem.

MBend kan uw onderdeel nemen, of het nu tien, twintig of dertig bochten heeft, en een botsingsloze oplossing vinden, als die bestaat.

MBend - Kantbanken programmeren op de werkvoorbereiding

Terwijl laser- en ponsmachines op de werkvoorbereiding worden geprogrammeerd, worden kantbanken in de praktijk aan de machine geprogrammeerd. Dat heeft als nadeel dat de plaatuitslagen worden geprogrammeerd zonder rekening te hebben gehouden met buigverlies. Corrigeren van het buigverlies aan de kantbank kost vaak veel tijd aan proefzettingen. In sommige gevallen moeten nieuwe plaatuitslagen worden gemaakt, worden halffabricaten afgekeurd of moet de klant de maatafwijking accepteren. Programmeren van kantpersen op de werkvoorbereiding levert als voordeel op dat de werkvoorbereiding al rekening kan houden met het buigverlies. Op de werkvoorbereiding kan al worden bekeken hoe een product gekant gaat worden, met welke gereedschappen en V-opening, en hoe het buigverlies in de plaatuitslag gecompenseerd kan worden. Zo kan er direct een correcte plaatuitslag voor de pons- of lasersnijmachine worden bepaald. Ook in offertestadium is het beter om alle data al in de werkvoorbereiding compleet te hebben. Bij opdracht kunnen de plaatuitslagen met andere produkten worden mee genest en is het programma voor de kantbank al klaar. Zo wordt een logische en optimale workflow bereikt wat zowel tijdwinst oplevert als een effectiever gebruik van de kantbank.

Kanten en nesten optimaal op elkaar afgestemd

Met MBend en AutoNest biedt Metalix precies de juiste all-in-one oplossing.

Metalix is machine-onafhankelijke software voor zowel het hele plaatwerkproces als buis-lasersnijden. Eén geïntegreerd geheel in een digitale 3D omgeving waarbij de werkvoorbereiding het hele proces in de hand heeft.

Met Metalix MBend worden buigprogramma’s offline geprogrammeerd, uitgaande van 2D en 3D werkstuktekeningen. MBend importeert de 3D tekeningen en analyseert het product (materiaalsoort, dikte), selecteert het bovenmes en de juiste V-opening, hoe de stations moeten worden opgebouwd, bepaalt de buigvolgorde en welke uitslag nodig is. Dat gaat allemaal automatisch. Maar er zijn vaak talloze mogelijkheden om een product te realiseren en daarin willen de meeste plaatbewerkers kunnen sturen. Dat kan allemaal in de software worden aangegeven. Alle specs van de kantbank en gereedschappen (gereedschappen van Wila, Amada, Rolleri, UKB, etc) zijn voorhanden. De kantbank die de werkvoorbereider op zijn scherm in de visualisatie zien, is volledig hun kantbank.

Plaatwerk product

Voordelen

Wat doet het?

Verander uw bedrijf vandaag nog

Neem contact op met van Leeuwen

Bedrijfsinformatie

Van Leeuwen CADCAM Systems is gespecialiseerd in support en levering van mid- en high-end CADCAM systemen voor de plaatbewerking.

Tijdens kantooruren bereikt u ons op:

Kunnen wij u terugbellen?

Wij helpen u graag verder!