Metalix software

Metalix CNCKad

Dit wereldwijd gebruikte systeem is de absolute nummer 1 voor het snel en flexibel programmeren van uw CNC-ponsnibbel- en/of -lasersnijmachines.

Metalix beschikt over alle tools om snel en automatisch het product te ponsen met de juiste gereedschappen, het plaatsen van microjoints en speciaalgereedschappen, het optimaliseren van de gereedschapbaan, het repositioneren van de plaat en interactief of automatisch nesten.

Ponsnibbelen

Metalix cncKad voor ponsmachines is de snelste verbinding tussen uw CAD-tekeningen en uw ponsnibbelmachine.

Met een paar eenvoudige stappen maakt cncKad efficiënte NC programma’s met zo min mogelijk materiaalverbruik en machinetijd. cncKad is dermate gebruiksvriendelijk dat er geen CNC programmeer- of CAD-teken ervaring nodig is.

Met de uitgebreide CAD functionaliteiten teken of bewerk je snel en eenvoudig de producten in cncKAD.

Het programma importeert standaard bestandsformaten zoals DXF, DWG, STEP, IGES.

Een hoge mate van automatisering is mogelijk, waarbij tegelijkertijd de operator flexibel zijn voorkeur werkwijze kan doorvoeren. Het hele proces van CAD-tekening naar NC-programma kost uitermate weinig tijd.

De intuïtieve interface met logische opbouw maakt dat een nieuwe gebruiker met kennis van het productieproces in één dag al z’n weg kan vinden en kan produceren. Tegelijkertijd worden -ondanks de eenvoud van het systeem- de meest complexe ponsmachines geprogrammeerd, inclusief toegevoegde technologieën zoals een schaar, belading/ontlading, vormgereedschappen, Wilson-wielen, etc.

De modulaire opbouw van cncKad maakt dat u eenvoudig onderdelen kunt toevoegen zoals automatisch nesten – AutoNest, buigen MBend of 3D modelleren met MTube.

Voordelen

Wat doet het?

Voordelen

Wat doet het?

cncKad voor snijmachines

Het cncKad systeem zet uw CAD-tekeningen om naar de juiste informatie voor uw snijmachine. Met een paar eenvoudige stappen genereert efficiënte cncKad NC programma’s met zo min mogelijk materiaalverbruik en machinetijd.

cncKad is gebruiksvriendelijk en vraagt geen vergaande ervaring in CNC programmeer- of CAD-tekenwerk, alleen kennis van het snij- en ponsproces.

cncKad biedt volledige CAD/CAM functionaliteiten. Dit betekent dat je met de uitgebreide functionaliteiten makkelijk en snel  producten tekent en bewerkt of importeert met o.a. de standaard tekeningformaten DXF, DWG en IGES.

Er is hoge mate van automatisering mogelijk, waarbij tegelijkertijd de operator flexibel zijn voorkeurs werkwijze kan doorvoeren.

Het hele proces van CAD-tekening naar NC-programma kost weinig tijd. De intuïtieve menustructuur maakt dat een nieuwe gebruiker binnen één dag al z’n weg kan vinden en kan produceren. 

De meest complexe snijmachines kunnen worden geprogrammeerd, inclusief toegevoegde technologieën zoals belading- ontlading, markeren, verschillende piercemogelijkheden, en veel meer.

Door de moduliere opbouw van cncKad kunnen eenvoudig onderdelen worden toegevoegd; zoals automatisch nesten met AutoNest, buigen met MBend of 3D modelleren met MTube.

MBend - Kantbanken programmeren op de werkvoorbereiding

Terwijl laser- en ponsmachines op de werkvoorbereiding worden geprogrammeerd, worden kantbanken in de praktijk aan de machine geprogrammeerd. Dat heeft als nadeel dat de plaatuitslagen worden geprogrammeerd zonder rekening te hebben gehouden met buigverlies. Corrigeren van het buigverlies aan de kantbank kost vaak veel tijd aan proefzettingen. In sommige gevallen moeten nieuwe plaatuitslagen worden gemaakt, worden halffabricaten afgekeurd of moet de klant de maatafwijking accepteren. Programmeren van kantpersen op de werkvoorbereiding levert als voordeel op dat de werkvoorbereiding al rekening kan houden met het buigverlies. Op de werkvoorbereiding kan al worden bekeken hoe een product gekant gaat worden, met welke gereedschappen en V-opening, en hoe het buigverlies in de plaatuitslag gecompenseerd kan worden. Zo kan er direct een correcte plaatuitslag voor de pons- of lasersnijmachine worden bepaald. Ook in offertestadium is het beter om alle data al in de werkvoorbereiding compleet te hebben. Bij opdracht kunnen de plaatuitslagen met andere produkten worden mee genest en is het programma voor de kantbank al klaar. Zo wordt een logische en optimale workflow bereikt wat zowel tijdwinst oplevert als een effectiever gebruik van de kantbank.

Kanten en nesten optimaal op elkaar afgestemd

Met MBend en AutoNest biedt Metalix precies de juiste all-in-one oplossing.

Metalix is machine-onafhankelijke software voor zowel het hele plaatwerkproces als buis-lasersnijden. Eén geïntegreerd geheel in een digitale 3D omgeving waarbij de werkvoorbereiding het hele proces in de hand heeft.

Met Metalix MBend worden buigprogramma’s offline geprogrammeerd, uitgaande van 2D en 3D werkstuktekeningen. MBend importeert de 3D tekeningen en analyseert het product (materiaalsoort, dikte), selecteert het bovenmes en de juiste V-opening, hoe de stations moeten worden opgebouwd, bepaalt de buigvolgorde en welke uitslag nodig is. Dat gaat allemaal automatisch. Maar er zijn vaak talloze mogelijkheden om een product te realiseren en daarin willen de meeste plaatbewerkers kunnen sturen. Dat kan allemaal in de software worden aangegeven. Alle specs van de kantbank en gereedschappen (gereedschappen van Wila, Amada, Rolleri, UKB, etc) zijn voorhanden. De kantbank die de werkvoorbereider op zijn scherm in de visualisatie zien, is volledig hun kantbank.

Voordelen

Wat doet het?

Tijdens kantooruren bereikt u ons op:

Kunnen wij u terugbellen?

Verander uw bedrijf vandaag nog

Neem contact op met van Leeuwen

Bedrijfsinformatie

Van Leeuwen CADCAM Systems is gespecialiseerd in support en levering van mid- en high-end CADCAM systemen voor de plaatbewerking.

Wij helpen u graag verder!