Kantpers

MBend is een applicatie voor het offline programmeren en simuleren van CNC-afkantpersen in samenhang met de plaatuitslag.

MBend maakt offline berekening van gereedschapsinstellingen en buigvolgorden mogelijk, met dynamische 3D-simulatie om botsingen van het onderdeel met machine en gereedschappen te voorkomen. Indien nodig kunnen alle geautomatiseerde processen handmatig worden uitgevoerd, waardoor u volledige controle houdt over het hele proces, van het uitvouwen tot het simuleren en buigen van uw onderdelen.

SolutionMBend verbetert uw productiviteit, versnelt de ontwerp-tot-productietijd met geautomatiseerde functies, minimaliseert de uitvaltijd van de machine dankzij offline programmering en vermindert de verspilling van voorraad dankzij botsvrije buigsequenties.

MBend genereert de NC-codes voor het kanten (buigen) van het onderdeel.

Als je groepen onderdelen hebt om voor te bereiden op productie, voer ze dan in de MBend-automatisering in en leun achterover.

MBend doorloopt uw onderdelen en verwerkt ze volgens de door u ingestelde strategie. Als onderdelen tijdens de eerste run falen, worden back-upstrategieën gestart. MBend maakt rapporten en NC-programma’s voor alle onderdelen in de batch.

MBend biedt ondersteuning voor uw tandemafkantpersen, waarbij rekening wordt gehouden met alle beschikbare vingers voor het meten van uw onderdelen.

Of uw machine nu twee, drie, vier of meer vingers heeft, MBend simuleert en genereert NC voor uw onderdelen. MBend maakt automatische en handmatige bediening van vingerpositionering mogelijk en ondersteunt ook delta-X-configuraties voor meerdere vingers.

Soms kunnen je bochten niet met een enkele slag worden gemaakt omdat het onderdeel botst met de tafel, de dobbelsteen of zelfs de balk. Voor dergelijke gevallen biedt MBend u automatisch en handmatig splitsen – gedeeltelijk buigen en later sluiten tot de uiteindelijke hoek.
Op de foto veroorzaakt bocht 6 (cyaan omcirkeld) naar 90° een botsing met de bovenste klem.

Door buiging 6 in twee slagen te splitsen, kun je botsingsvrij buigen, aanvankelijk alleen met een gedeeltelijke buiging zoals je op de afbeelding kunt zien, en de buiging tot 90 ° afronden met nog een slag, later in de reeks.

Onderdelen met zes tot acht bochten kunnen zonder al te veel moeite worden gesequenced.
Onderdelen met 12 of 16 bochten zijn veel moeilijker. Meer dan twintig bochten vormen een reëel probleem.

MBend kan uw onderdeel nemen, of het nu tien, twintig of dertig bochten heeft, en een botsingsloze oplossing vinden, als die bestaat.

Tijdens kantooruren bereikt u ons op:

Kunnen wij u terugbellen?

Verander uw bedrijf vandaag nog

Neem contact op met van Leeuwen

Bedrijfsinformatie

Van Leeuwen CADCAM Systems is gespecialiseerd in support en levering van mid- en high-end CADCAM systemen voor de plaatbewerking.

Wij helpen u graag verder!