ProCAM 3D Frezen

ProCAM 3D frezen

Met deze module is het mogelijk ongelimiteerde complexe oppervlakken van bijvoorbeeld matrijzen te ontwikkelen. Ook hier kan via de belangrijkste IGES entiteiten elke productvorm worden geïmporteerd inclusief trimmed-, parametrische-, polynome en NURB oppervlakken.

ProCAM 3D frezen ondersteunt:

  • 3, 4 en 5 assige freesmachines

3D Surf modeling

Door middel van “bi-cubic”, parametrisch of NURB oppervlakken kunnen de meest ingewikkelde producten worden gemaakt. Of via IGES een CAD tekening importeren waarvan een NC programma gegenereerd wordt. Oppervlakken kunnen worden afgerond, getrimd geroteerd. Symmetrische oppervlakken kunnen snel en eenvoudig worden gemaakt door een 2D contour te roteren om een as of te kopiëren langs een 3D contour. Oppervlakken kunnen worden samengevoegd tot één oppervlak, twee losse oppervlakken met elkaar versmelten en extruderen tot een groter oppervlak. Door het oppervlak te “shaden” krijgt men een indruk hoe het product eruit komt te zien na het frezen.

Ed van Leeuwen is als CADCAM-
specialist sinds 1988 werkzaam
in de plaatbewerkingsindustrie.

icon-phone+31 30 2714217
+31 6 54917374

3D Frezen

ProCAM geeft de gebruiker de volledige controle bij het maken van de gereedschapbanen. De oppervlakken worden gefreesd met de exacte toleranties die de gebruiker in heeft gevoerd. De “gouge detection voorkomt gereedschap- botsingen. Met ProCAM kan er op verschillende manieren de gereedschapbaan worden geprogrammeerd:

  • Rough pocketing: hiermee wordt een ruw voorfrees programma gegenereerd. Er kan gekozen worden om horizontaal of spiraal vormig te frezen. Er kan opgeven worden hoe diep de sneden mogen zijn en hoeveel materiaal moet blijven staan in XYZ. Ook kan de hoek van de freesbanen worden ingegeven.
  • UV cutting: met UV cutting lopen de freesbanen evenwijdig aan de doorsnede van het product. Dit kan in één dezelfde richting zijn of bi-directioneel. Ook kan er een gedeelte van het oppervlak gefreesd worden. Er kan opgeven worden hoeveel materiaal er moet blijven staan voor nabewerken en de ruwheid van het oppervlak moet zijn.
  • Slice cutting: met slice cutting kan er bepaald worden in welke richting de gereedschapbanen worden gefreesd en onder welke hoek in ééndezelfde richting of bi-directioneel. Ook hier kan opgegeven worden wat er aan materiaal moet blijven staan en de ruwheid van het oppervlaken.
  • Topographical cutting: dit is een nafrees bewerking waarin de frees de contour van het oppervlak per Z diepte freest. De frees gaat vanaf het hoogste niveau naar het laagste niveau in Z diepte.
  • Curve free form cutting: Hiermee kan er een geprojecteerde contour en/of tekst op een oppervlak gefreesd worden. Deze optie is ideaal voor graveer werkzaamheden.

icon-mailinfo@leeuwencam.nl

icon-linkedinvanleeuwencadcamsystems

icon-adressBiltstraat 174
3572 BP Utrecht